אדריכלות ותכנון סביבתי

אדריכלות (ארכיטקטורה) עוסקת בתכנון ועיצוב מבנים וחללים. היא משלבת אומנות, מדע, הנדסה וסביבה.
המשתתפים בסדנה יקבלו כלים אדריכליים בסיסיים של גרפיקה אדריכלית ושרטוט אדריכלי וילמדו נושאים כגון: טכנולוגיות בנייה, עקרונות עיצוב, צבע, פרספקטיבה, אקלים, חומרים, תאורה, עקרונות התפישה החזותית ועוד.
הסדנה תתמקד בתכנון ועיצוב פרויקט ארכיטקטוני אישי של מבנה תוך התייחסות למגוון שיקולים: טכנולוגיים-מדעיים, אקלימיים ואמנותיים.
החומרים וכלי העבודה הדרושים יחולקו במהלך הסדנה.
המשתתפים בסדנה יחולקו לפי קבוצות גיל. תכני כל סדנה מותאמים לגיל התלמידים. הסדנה המיועדת לתלמידים צעירים מתמקדת בתכנון בתים. (סדנה זו נקראה בעבר "אדריכלות ועיצוב בתים")
הסדנה המיועדת לתלמידים בוגרים מתמקדת במבני ציבור. (סדנה זו נקראה בעבר "אדריכלות כמדע ואומנות").
עם זאת הכלים האדריכליים הנלמדים בשתי הסדנאות חופפים, כאשר בסדנה לבוגרים יש הרחבה, העמקה וחשיפה לכלים ממוחשבים.