עולם התכנה

הסדנה תחשוף את התלמידים לנושאים המרכזיים במדעי המחשב, תוך הכרת עקרונות התכנות הקלאסי ותכנות מונחה עצמים.
בסדנה התלמידים יוכלו להתנסות ולהבין את העולם הקסום של התכנות. תחומי התוכן של מדעי המחשב וצורת ההוראה בקורס מחזקים את החשיבה המדעית של הלומד ומעודדים חשיבה יצירתית בפתרון בעיות.
הסדנה מתקיימת בסביבת למידה פעילה, מאתגרת ומושכת, עשירה באמצעי מולטימדיה, המקלה על התלמידים להבין את הנושאים הנלמדים. סביבות הלמידה מבוססת על תוכנת MicroWorlds, ואתר אינטרנט המעשיר את חווית הלמידה וחושף את התלמידים להתנסות בלמידה מרחוק (e-learning).
במהלך הסדנה, יוצרים התלמידים פרויקטים בתכנות, בנושאים שנלמדים כמו משחקי מבוכים, משחקי מלחמה, פקמנים, מכונות מזל, משחקי זכרון, חידונים ועוד.
המשתתפים בסדנה יחולקו לפי קבוצות גיל. תכני הסדנה, רמת הלימוד, קצב ההתקדמות והיקף הפרויקטים מותאמים לגיל התלמידים.